Suikervrije appeltaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Deeg:125 gr. boter/margarine125 rijststroop (reformwinkel)1 eierdooier 1 tl. geraspte citroenschilsnufje zout250 gram bloem1 tl. bakpoederVulling:5 appels (bijv. 2 jonagolds en 3 elstars)100 gr. rozijnenkaneel naar smaak1 el. custardpoedersuikervrije abrikozenjam (van zonnatura of uit de reformwinkel)


Bereidingswijze

De rozijnen minimaal 2 uur wellen in warm water. De boter zacht laten worden in een deegkom (bijv. in de magnetron, maar niet laten smelten!)De boter, rijststroop, het zout, citroenrasp en eierdooier goed doorroeren. De bloem samen met het bakpoeder zeven en door het boter-stroopmengsel roeren. Alles goed kneden. Vervolgens het deeg min. 4 uur laten rusten in de koelkast.Rozijnen laten uitlekken. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Appels, rozijnen, kaneel en custardpoeder mengen (vulling kan evt. aangezoet worden met wat appeldiksap).Oven voorverwarmen op 180?C.
Deeg uit de koelkast halen en nog een keer kneden. Het kan wat hard zijn, dan even laten staan. Niet te lang, want dan wordt het te plakkerig en niet verwerkbaar. 2/3 deel van het deel uitrollen met de deegroller en een springvorm van 24 cm doorsnee hiermee bekleden. Appelvulling er in storten en met resterend deeg reepjes maken en die er kruislings over heen leggen. Afbakken in ong. 60 minuten.Laat de appeltaart afkoelen, en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam, die je in de magnetron warm hebt laten worden. Hier gaat de taart mooi van glimmen.

Serveertips

Bron: Suikervrij bakken van R. Ten Have (have.ten@hetnet.nl)Met dank aan Modub (forum Vegatopia.com)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 1,2 liter.

van 37,95
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies