
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Deeg:125 gr. boter/margarine125 rijststroop (reformwinkel)1 eierdooier 1 tl. geraspte citroenschilsnufje zout250 gram bloem1 tl. bakpoederVulling:5 appels (bijv. 2 jonagolds en 3 elstars)100 gr. rozijnenkaneel naar smaak1 el. custardpoedersuikervrije abrikozenjam (van zonnatura of uit de reformwinkel)
De rozijnen minimaal 2 uur wellen in warm water. De boter zacht laten worden in een deegkom (bijv. in de magnetron, maar niet laten smelten!)De boter, rijststroop, het zout, citroenrasp en eierdooier goed doorroeren. De bloem samen met het bakpoeder zeven en door het boter-stroopmengsel roeren. Alles goed kneden. Vervolgens het deeg min. 4 uur laten rusten in de koelkast.Rozijnen laten uitlekken. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Appels, rozijnen, kaneel en custardpoeder mengen (vulling kan evt. aangezoet worden met wat appeldiksap).Oven voorverwarmen op 180?C.
Deeg uit de koelkast halen en nog een keer kneden. Het kan wat hard zijn, dan even laten staan. Niet te lang, want dan wordt het te plakkerig en niet verwerkbaar. 2/3 deel van het deel uitrollen met de deegroller en een springvorm van 24 cm doorsnee hiermee bekleden. Appelvulling er in storten en met resterend deeg reepjes maken en die er kruislings over heen leggen. Afbakken in ong. 60 minuten.Laat de appeltaart afkoelen, en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam, die je in de magnetron warm hebt laten worden. Hier gaat de taart mooi van glimmen.
Bron: Suikervrij bakken van R. Ten Have (have.ten@hetnet.nl)Met dank aan Modub (forum Vegatopia.com)
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »