Suikervrije appeltaart

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Deeg:125 gr. boter/margarine125 rijststroop (reformwinkel)1 eierdooier 1 tl. geraspte citroenschilsnufje zout250 gram bloem1 tl. bakpoederVulling:5 appels (bijv. 2 jonagolds en 3 elstars)100 gr. rozijnenkaneel naar smaak1 el. custardpoedersuikervrije abrikozenjam (van zonnatura of uit de reformwinkel)


Bereidingswijze

De rozijnen minimaal 2 uur wellen in warm water. De boter zacht laten worden in een deegkom (bijv. in de magnetron, maar niet laten smelten!)De boter, rijststroop, het zout, citroenrasp en eierdooier goed doorroeren. De bloem samen met het bakpoeder zeven en door het boter-stroopmengsel roeren. Alles goed kneden. Vervolgens het deeg min. 4 uur laten rusten in de koelkast.Rozijnen laten uitlekken. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Appels, rozijnen, kaneel en custardpoeder mengen (vulling kan evt. aangezoet worden met wat appeldiksap).Oven voorverwarmen op 180?C.
Deeg uit de koelkast halen en nog een keer kneden. Het kan wat hard zijn, dan even laten staan. Niet te lang, want dan wordt het te plakkerig en niet verwerkbaar. 2/3 deel van het deel uitrollen met de deegroller en een springvorm van 24 cm doorsnee hiermee bekleden. Appelvulling er in storten en met resterend deeg reepjes maken en die er kruislings over heen leggen. Afbakken in ong. 60 minuten.Laat de appeltaart afkoelen, en bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam, die je in de magnetron warm hebt laten worden. Hier gaat de taart mooi van glimmen.

Serveertips

Bron: Suikervrij bakken van R. Ten Have (have.ten@hetnet.nl)Met dank aan Modub (forum Vegatopia.com)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies