Rabarber

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* een paar stelen rabarber
* een klein bodempje water
* een flinke lepel suiker

HULPMIDDELEN

pan


Basisrecept voor het bereiden van rabarber, zoals mijn oma het altijd doet

Voorbereiding

Snijd aan beide kanten van de rabarber een stukje af
Was de rabarber
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm

Bereidingswijze

Kook de rabarber een minuut of 10 in het bodempje water
Voeg op het laatst de suiker toe en laat de rabarber afkoelen
Als de rabarber te dun is kan je het met een beetje maizena vermengt met kookvocht of water wat verdikken.

Serveertips

* Gebruik wat meer water en maizena voor een felroze rabarbermassa, de kinderen zullen het leuk en lekker vinden
* Rabarber smaakt heerlijk in dikke vanillevla, zelfgemaakte (warme) custard of rijstpudding
* Van rabarber kun je ook heerlijke taarten maken, bijvoorbeeld rabarber kruimeltaart
* Ook lekker: Rabarber-aardbeienjam

Rabarber is een echte lentegroente en nu dus volop te krijgen, probeer ook deze heerlijk groente eens!

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies