Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Broccoli con queso

  • Spaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1,5 kilo brocoli 200 ml.slagroom 100 gram geraspte parmezaanse kaas 2 teentje knoflook 2eetl. olijfolie


HULPMIDDELEN

Pan, vergiet, koekepan, schuimspaan


Lekkere en gezonde brocoli met parmezaanse kaas

Voorbereiding

Brocoli koken in wat water met zout, afgieten en goed laten uitlekken.* Knoflookteentjes pellen.

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een koekepan, en bak de knoflookteentjes op een matig vuur goudkleurig* doe er dan de brocoli bij, en bak deze even mee, haal ze er dan met een schuimspaan uit, en leg op een schaal* Verwarm ondertussen de slagroom, en doe er de geraspte kaas bij, laat een paar minuten zachtjes doorkoken.* Giet de room met kaas over de brocoli, en dien meteen op.

Serveertips

Kan er eventueel nog wat geraspte nootmuskaat over strooien.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mi49
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top