Wortelsoep

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 bos bospeen (ca 500g)
2 kleine aardappels
1 ui
1 teentje knoflook
25 g boter
900 ml kruidenbouillon
100 ml sinaasappel
2 el fijngeknipte peterselie


Wortelsoep (recept Allerhande maart 2005)

Bereidingswijze

Groen en uiteinden van bospeen snijden en wortels onder stromend water schoonboenen. Wortels in stukjes snijnden. Aadappels schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen.
In soeppan boter smelten en aardappelblokejes, wortel, uit en knoflook 5 min. zachtjes bakken.
Bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10-15 min. laten sudderen tot wortel gaar is. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie.

Serveertips

Met knapperige croutons of soepstengels

Bron

Allerhande (AH)

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies