Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cocktail met Asperges

Door: will_s

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


400 gram asperges 2 sjalotjes 1,5 dl mayonaise Bekertje zure room 2
hardgekookte eieren
citroensap zout en peper cognac peterselie 100 gram gekookte ham
worcestersaus



Het asperge-tijdperk breekt weer aan. Dus een heerlijke Asperge-Cocktail.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de asperges. Snijd ze in kleine stukjes. Snijd de ham in julienne. Schil
de sjalotjes en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn. Meng 3/4 van de ham door de asperges.
Roer de mayonaise
en de zure room door elkaar en meng er de sjalotjes door, de gehakte
peterselie en een beetje
citroensap. Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en een
scheutje cognac. Leg
het asperge-ham mengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over en
versier de cocktail met
de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten. Snijd de
hardgekookte eieren in 6
parten. Leg 3 parten op een cocktail Bestrooi met peterselie.

Serveertip

Serveer er vers stokbrood bij. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top