Vlaamse karbonade

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 ui1 teentje knoflook2 ribkarbonadespeper, zout15 gram(1 eetlepel vloeibare)margarine1 eetlepel azijn1 laurierblad2 dl bier1 boterham zonder korstmosterd


Lekker met bloemkool en aardappelen.

Voorbereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snijd klein.Bestrooi de karbondes met peper en zout.

Bereidingswijze

Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.Bak de ui en knoflook kort mee.Voeg azijn, laurierblad en het bier toe.Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees.Stoof het vlees in 1 uur gaar.Roer het stukgekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus.Maak eventueel op smaak met peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 1,2 liter.

van 37,95
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies