Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vlaamse karbonade

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 ui
1 teentje knoflook
2 ribkarbonades
peper, zout
15 gram(1 eetlepel vloeibare)margarine
1 eetlepel azijn
1 laurierblad
2 dl bier
1 boterham zonder korst
mosterd



Lekker met bloemkool en aardappelen.

Voorbereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snijd klein.
Bestrooi de karbondes met peper en zout.

Bereidingswijze

Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
Bak de ui en knoflook kort mee.
Voeg azijn, laurierblad en het bier toe.
Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees.
Stoof het vlees in 1 uur gaar.
Roer het stukgekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus.
Maak eventueel op smaak met peper en zout.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Top