Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Carpaccio van asperges met aspergemousse en gedroogde ham

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram witte asperges
100 gram zure room
1.5 deciliter verse opklopbare room
mespuntje geraspte verse gember
snuifje foelie-poeder
100 gram gedroogde ham in dunne plakjes
2 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout



Een heel apart voorgerecht,bijna geheel op voorhand te maken.

Voorbereiding

Leg de plakken ham op een stuk boterhampapier en laat ze in de oven drogen op 70?C(reken circa 2 uur)
Kook de helft van de schoongemaakte asperges gaar in water met flink wat peper en zout.
Laat ze daarna uitlekken.Snijd ze in blokjes en doe ze in een mengkom van de Mixer.Voeg er de opklopbare room ,gember en foelie aan toe en mix tot de room enigzins stijf is.Spatel voorzichtig de zure room door het mengsel en verdeel over kleine potjes of lepels.Zet minstens een uur in de koelkast.
Snij de resterende geschilde asperges met een scherp mes in de lengte in dunne plakjes en schik op een bord.Kruid met peper en zout.Vermeng de olie met de balsamicoazijn en druppel wat over de asperges.Geef de rest er apart bij.Werk af met de peterselie en een plakje gedroogde ham.
Serveer er de mousse bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top