Chocoladepretzels

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

120 gr. boter 275 gr.
bloem 1
ei
fijne tafelsuiker 100 gr
griessuiker 60 gr.
cacaopoeder



Bereidingswijze

Meng de boter en de suiker met de elektrische klopper tot er een homogeen mengsel ontstaat Los de cacao op in 1 dl water, voeg dit bij de boter Doe er dan het geklopt ei in Goed mengen Voeg geleidelijk aan de bloem toe Goed kneden, bij voorkeur met een keukenmachine Het resultaat is een kneedbaar deeg (voeg desnoods nog wat water toe) Verwarm de oven voor op 180?C. Bedek de ovenplaat met bakpapier Schik er geleidelijk aan de pretzels op Om pretzels te maken, rolt men het deeg eerst in lange dunne slierten van ongeveer 25 cm lengte Kruis de twee uiteinden twee maal Leg de aldus gevormde lus bovenop het dwarstuk Alles gaat nog makkelijker op een werkblad dat lichtjes met bloem is bestrooid Wanneer de ovenplaat vol ligt, plaatst u ze gedurende 10 minuten in de oven

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies