Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -
2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker


MMMMM...LEKKERE PASTA!

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

Bereidingswijze

Pasta beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden. Kipfilet in smalle reepjes snijden.Olie verhitten en ui hierin lichtbruin bakken. Afblussen met witte wijn en wat laten inkoken tot je nog plm. 2 eetlepels over hebt. Creme fraiche toevoegen. Inkoken tot deze dikker wordt. Gedroogde tomaten en de in reepjes gesneden kipfilet toevoegen en alles nog plm. 5 minuten laten sudderen. Pesto erdoor roeren. Op smaak maken met peper, zout, suiker en oregano.
Penne beetgaar koken.
Nu kun je de saus en de penne apart serveren of de saus door de penne doen. Ik vind het het lekkerst apart.
(Je kunt ook rauwe reepjes of stukjes kipfilet nemen, die je vooraf bruin bakt in wat boter. Voor de rest is het recept hetzelfde)

Serveertips

Lekker met tomatensalade



Leuk recept? Deel het
Reacties (50)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top