Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vloeibaar glazuur of Royal Icing

Door: ghislaine1941

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


2 grote eiwitten
450 gram poedersuiker
voedselkleurstof
2 theelepels water



Smeert makkelijk en droogt snel.Met deze hoeveelheid kun je veel koekjes versieren in verschillende kleuren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ingredienten 10 minuten met een Mixer tot een massa die zachte pieken vormt. Voeg meer druppels water toe als het te hard blijft. Als het te dun blijft 2 minuten langer doorkloppen. Verdeel over de bakjes en meng druppels kleurstof door het glazuur. Nu kun je de koekjes versieren. De eerste laag laten drogen voordat je een andere kleur opbrengt.

Serveertip

Dit glazuur smeert makkelijk en droogt snel. Met deze hoeveelheid kun je veel koekjes versieren in verschillende kleuren. Verdeel de witte versie over verschillende bakjes en maak dan op kleur.
TIP: Het aangemaakte glazuur kun je in afgesloten bakjes wel een tijdje in de koelkast bewaren. Alleen de versies met boter of eiwit niet langer dan een paar dagen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top