Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

paasbrood

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr. meel, 2 zakjes instantgist, 30 gr. broodverbetermiddel (evt.), 3 afgestreken tl. zout, 75 gr. suiker, 250 gr. rozijnen, 250 gr. krenten, 25 gr. sucade, 1 tl kaneel, ca. 300 ml lauw water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs van 300 gr. (van Baukje)


HULPMIDDELEN

Mixer die geschikt is voor brood!, broodbakvorm van ca. 30x10x10 cm


Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.

Voorbereiding

Bereid de spijs volgens de verpakking(vermeng het met een half ei). Week de krenten en rozijnen in lauw water.

Bereidingswijze

Doe meel met gist, broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker in een kom. Doe vervolgens de krenten, de rozijnen, de sucade en het ei erbij en vermeng het geheel met de Mixer. Voeg water toe totdat het een stevig niet aan de kom plakkend deeg is.
Smeer het bakblik in met boter en bestrooi hem met meel.
Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikke plak. Leg hier de rol spijs in en rol het deeg op. Leg de deegrol in het bakblik en laat hem op een warme vochtige plek ca. 2 1/2 uur rijzen. Ik laat het deeg zelf altijd in een voorverwarmde oven met twee bakjes water rijzen. Verwarm de oven hiervoor 1 minuut op vijftig graden.
Bak het brood in 50 min op 200 graden gaar.

Serveertips

Met een beetje boter of halvarine erop is het brood helemaal af!



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van akrakadabra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top