pruimentaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

120 gr margarine; 75 gr suiker; 450 gr pruimen; 150 gr bloem; zout; 2 eetl. suiker

HULPMIDDELEN

Flexibele taartvorm (wil je advies voor een goede vorm mail me marjoleinmans@xs4all.nl) en kom.


Makkelijk en heerlijk recept

Bereidingswijze

Doe de bloem met de koude margarine, suiker en een snufje zout in een kom. Snijd de margarine met 2 messen in kleine stukjes. Kneed met de hand het mengsel tot een deeg. Vet de vorm in met wat margarine en druk het deeg erin. Was de pruimen en ontvel ze eventueel. Verwijder de pitten. Leg de pruimen op het deeg en strooi de suiker erover. Bak de taart op 175 graden in 30 minuten gaar en lichtbruin.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjoleinmans


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Laat je inspireren door de mogelijkheden van een moestuin.

van 0
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies