Pastataart

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

Rest gare pasta, genoeg om een 1-liter vorm mee te vullen
3 eieren
3 el gesnipperde basilicum (vers)
4 el geroosterd pijnpitten
150gr pittige geraspte kaas
zout en peper naar smaak
olijfolie
2el paneermeel
2el gemalen parmezaanse kaas

HULPMIDDELEN

1 (siliconen)tulband vorm van inhoud 1 liter, of siliconen muffin vormpjes met zelfde totaal inhoud.


Leuk om te doen met een rest tagliatelli of andere pasta.

Voorbereiding

Zorg dat de pasta die je gebruikt niet te grof is. Spirali, strikjes, tagliatelli of spaghetti is prima. Met rigatonini wordt het te grof.Verwarm de oven voor op 180?.

Bereidingswijze

Meng de pasta met 3 eieren, de kaas, de basilicum, de pijnpitten en voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de paneermeel met de parmezaan. Vet de vorm in en bestrooi de wand met het paneer-parmezaan mengsel. Doe de pasta (losjes) in de vorm en strooi de rest van de paneer er over.Bak de pasta taart in ca 35 minuten gaar in een oven van 180 ?.

Serveertips

Eventueel serveren met een verse tomatensaus.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda.m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies