Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastataart

Pastataart

Door: edda_m

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2005

Ingrediënten 5 personen


Rest gare pasta, genoeg om een 1-liter vorm mee te vullen
3 eieren
3 el gesnipperde basilicum (vers)
4 el geroosterd pijnpitten
150gr pittige geraspte kaas
zout en peper naar smaak
olijfolie
2el paneermeel
2el gemalen parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


1 (siliconen)tulband vorm van inhoud 1 liter, of siliconen muffin vormpjes met zelfde totaal inhoud.


Leuk om te doen met een rest tagliatelli of andere pasta.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat de pasta die je gebruikt niet te grof is. Spirali, strikjes, tagliatelli of spaghetti is prima. Met rigatonini wordt het te grof.Verwarm de oven voor op 180?.

Bereidingswijze

Meng de pasta met 3 eieren, de kaas, de basilicum, de pijnpitten en voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de paneermeel met de parmezaan. Vet de vorm in en bestrooi de wand met het paneer-parmezaan mengsel. Doe de pasta (losjes) in de vorm en strooi de rest van de paneer er over.Bak de pasta taart in ca 35 minuten gaar in een oven van 180 ?.

Serveertip

Eventueel serveren met een verse tomatensaus.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top