Walnoten-pestosaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr. walnoten.
50 gr.verse basilicum.
2 teentjes knoflook.
50 gr. parmazaanse kaas.
1 1/2 dl olijfolie.
2 sneetjes witbrood.
3 dl. melk.
zout en peper.
100 gr. verse roomkaas.

HULPMIDDELEN

Keukenmachine.


Een variant op de pestosaus.

Bereidingswijze

Maal de walnoten met de basilicum in de keukenmachine fijn.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Meng de kaas en verse roomkaas erdoor en voeg beetje bij beetje de olie toe.
Snijd het brood in stukjes en week deze in de melk.
Doe de walnoten-basilicummengsel over in een pan.
Roer de melk met het brood erdoor.
Verwarm de saus al roerende tot deze mooi romig en licht gebonden is.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertips

Doe de pesto over in een schaal en houd deze warm op het rechaud.
Lekker over een schnizel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brunch_recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies