Walnoten-pestosaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr. walnoten.
50 gr.verse basilicum.
2 teentjes knoflook.
50 gr. parmazaanse kaas.
1 1/2 dl olijfolie.
2 sneetjes witbrood.
3 dl. melk.
zout en peper.
100 gr. verse roomkaas.

HULPMIDDELEN

Keukenmachine.


Een variant op de pestosaus.

Bereidingswijze

Maal de walnoten met de basilicum in de keukenmachine fijn.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Meng de kaas en verse roomkaas erdoor en voeg beetje bij beetje de olie toe.
Snijd het brood in stukjes en week deze in de melk.
Doe de walnoten-basilicummengsel over in een pan.
Roer de melk met het brood erdoor.
Verwarm de saus al roerende tot deze mooi romig en licht gebonden is.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertips

Doe de pesto over in een schaal en houd deze warm op het rechaud.
Lekker over een schnizel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brunch_recepten


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Ontdek nu de absolute topper van het jaar voor je keuken!

van 49,9
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies