Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin van Marianne

Aardappelgratin van Marianne

Door: marianneoud

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2005

Ingrediënten 4 personen


Anderhalf kilo aardappels (vastkokers) 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1.25 dl slagroom zout en peper uit de molen ca. 50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas 20 gr roomboter


Gratin slagroom/aardappelen

lekker


Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De Ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in dunnen plakjes. Kook de aardappelen 5 minuten. Doe in de ovenschaal de olie samen met de uitgeperste knoflook en wrijf daar de schaal mee in. Meng de aardappelen samen met de slagroom Parmezaanse kaas en zout en peper. Doe nu het aardappelmengsel in de ovenschaal en doe er nog wat kleine stukjes boter op.
TOPPERTJE en kan gewoon niet mislukken!!



Deel dit recept

Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top