Broodpap

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Halve liter melk
- stukjes citroenschil
- snufje kaneel
- 6 sneetjes oud brood
- 50 g suiker
- klontje boter
- naar smaak: fruit en noten


Klassieker, bekend bij alle mensen die opgroeiden in bescheiden omstandigheden. Ideaal om van oud brood af te komen u kunt het zo lekker maken als u wilt

Bereidingswijze

Breng de melk met het stukje citroenschil langzaam aan de kook. Voeg het brood eraan toe als de melk heet is. Laat het door en door zacht worden en klop het met een garde fijn. (Een kwestie van smaak, dat fijnmalen van het brood; sommigen scheuren het brood eerst in stukken en laten het verder met rust. Dan krijgt u pap met stukken brood erin (vooral de in melk geweekte korstjes van het brood zijn lekker!). Los de suiker en kaneel in de pap op en verwijder de citroenschil. Dien de pap warm op, en vergeet niet er een klontje boter en eventueel fruit en noten op te leggen.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies