Broodpap

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Halve liter melk
- stukjes citroenschil
- snufje kaneel
- 6 sneetjes oud brood
- 50 g suiker
- klontje boter
- naar smaak: fruit en noten



Klassieker, bekend bij alle mensen die opgroeiden in bescheiden omstandigheden. Ideaal om van oud brood af te komen u kunt het zo lekker maken als u wilt

Bereidingswijze

Breng de melk met het stukje citroenschil langzaam aan de kook. Voeg het brood eraan toe als de melk heet is. Laat het door en door zacht worden en klop het met een garde fijn. (Een kwestie van smaak, dat fijnmalen van het brood; sommigen scheuren het brood eerst in stukken en laten het verder met rust. Dan krijgt u pap met stukken brood erin (vooral de in melk geweekte korstjes van het brood zijn lekker!). Los de suiker en kaneel in de pap op en verwijder de citroenschil. Dien de pap warm op, en vergeet niet er een klontje boter en eventueel fruit en noten op te leggen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies