Vruchtentaart

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

* kant-en-klare taartbodem (verkrijgbaar in de supermarkt bij het ingeblikte fruit) of eigengemaakte (cake)taartbodem
Voor de room:
* 600 ml (volle) melk
* 2 eieren
* 2 eierdooiers
* 2 zakjes vanillesuiker
* 100 gr fijne tafelsuiker (basterd)
* 50 gr bloem (gezeefd)
Voor de garnering:
* vers fruit in plakjes, bijvoorbeeld: - banaan aangemaakt met een beetje citroensap
- aardbeien met een beetje suiker
- partjes mandarijn
- plakjes gebakken appel
- kleine stukjes ander fruit (meloen, ananas, druiven, peer, mango etc)

HULPMIDDELEN

Mixer


Heerlijke taart met een bodem van cake, heerlijke room en je favoriete verse fruit

Voorbereiding

Haal de bodem uit de verpakking en leg hem op een platte schaal
De room:
Zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat heet worden (tegen het kookpunt)
Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa
Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen
Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren
Giet het mengsel terug in de pan en breng op een laag vuurtje aan de kook
Laat het mengsel 2a3 minuutjes zacht koken
Let op: Tijdens het koken goed blijven roeren

Bereidingswijze

Verdeel de warme room over de taartbodem strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Laat de taart afkoelen
Bedek de taart met een laagje vers fruit

Serveertips

Voila, een heerlijke vruchtentaart waarmee je naar hartelust kunt varieren.
Eet smakelijk!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies