Rode-Kool-salade

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN



Rode Kool.

Olijfolie.

Rode wijn azijn.

2 eetl Appelstroop.

1 theel Kaneel.

peper+zout.

4 jeneverbessen.

scheutje Gembersiroop.

1 bosuitje.

HULPMIDDELEN

ijzeren schaal voor de salade(ivm de hete olie en azijn).
Mes en snijplankje.
koekepan.
Pollepel.


Een heerlijke verrassende Rode-Kool-salade met warme olie, azijn, appelstroop en kaneel en gembersiroop, jeneverbessen enz.

Voorbereiding



Snij de rode kool heel fijn en was ze.

Bosuitje in ringetjes snijden en wassen.

Plet de jeneverbessen.

Bereidingswijze



Doe de gesneden en gewassen rode kool in de schaal.

Verwarm de olijfolie in de koekepan en giet dit over de rode kool, en roer dit even goed door elkaar.

Verwarm dan de rodewijn azijn in de koekepan en klop de appelstroop er met een garde doorheen

en roer de kaneel en de geplette jeneverbessen erdoor,

laat dit alles even (paar minuutjes)zachtjes sudderen.

Giet dit mengsel over de rode kool en roer dit ook even goed door elkaar.

Roer de peper en zout, gembersiroop en het bosuitje erdoor.

Laat dit zeker een 1/2 uur staan.

Hoe langer de marinade in de kool trekt hoe lekkerder.

Serveertips



De koolsalade is in de koelkast zeker 1 week houdbaar.

Haal de koolsalade zeker 1 half uurtje voor het serveren uit de
koelkast zodat de olie op kamertemperatuur komt.

Variatietip:

Plakjes doorregen spek uitbakken en bij de kool serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (23)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies