Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pannenkoek met banaan en honingsaus

Door: de-fruitmand

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


200 gram tarwebloem
mespunt zout
2 ei eren
1/2 liter melk
ca.50 gram boter
eventueel 1 eetlepel suiker voor zoete pannenkoeken
4 bananen
4 eetlepels slagroom
4 eetlepels honing



Voor ongeveer 8 pannenkoeken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het pannaenkoeken beslag.Snijd de gepelde bananen in schuine plakken. Verhit een klontje boter in een Koekenpan met een anti aanbaklaag en verdeel de plakken banaan over de bodem van de pan. Schep er het beslag over. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur 2 tot 3 minuten tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een bord of een deksel, doe nog een klontje boter in de pan en laat de pannenkoek terug in de pan glijden.Houd de pannenkoeken warm. Doe voor de saus de room en de honing in een steelpannetje en roer op laag vuur tot het een gladde saus is. Laat al roerend kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Serveer de pannenkoeken met de saus en eet ze warm.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de-fruitmand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top