Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zuurkoolsoep pittig

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 hamschijf van ca. 200 gr.1 rookworst, in plakjes400 gr. zuurkool500 gr.
geschilde aardappels1 rode ui, fijngesnipperd1 lenteuitje, in reepjes1 eetl.
peperkorrels1 eetl. mosterd1 eetl. bladselderij, in fijne reepjes1 dl. kookroom
1 bouquet garni (ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, peperkorrels)zout



Een heerlijke, hartige maaltijdsoep

Voorbereiding

Kook de hamschijf, met bouquet garni, in 2 liter water in circa 1 1/2 a 2 uur gaar.Schep
de hamschijf uit de bouillon, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes.
Zeef vervolgens de bouillon en maak deze op smaak met zout.Snijd de aardappels in kleine
blokjes.Kneus de peperkorrels, met de platte kant van een vleesmes.

Bereidingswijze

Haal een paar keer een mes door de zuurkool en breng het aan de kook met de bouillon,
mosterd en de gekneusde peperkorrels.Voeg na 10 minuten de blokjes aardappel toe.Bak
intussen de plakjes rookworst krokant en voeg daarna de ui en de lente ui toe.Bak deze
even mee en doe ze bij de soep.Voeg nu het vlees, de bladselderij en de kookroom toe en
breng het aan de kook.Laat de soep even doorkoken en breng het geheel eventueel op smaak
met zout.

Serveertips

Lekker met pompoenbrood met katenspek of Zeeuws spek en mosterd.Eet smakelijk !



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top