Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tapas van krielaardappeltjes met knoflook op spies

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

24 krielaardappeltjes, in de schil
12 teentjes knoflook
6 sjalotjes gepeld en gehalveerd2 rode pepers, gehalveerd, zaadjes verwijderd in 12 stukjes gesneden
2 tot 3 el olijfolie
12 kleine houten prikkers
1 el peterselie, gehakt
Zeezout



De spiesjes wordt gemaakt van krielaardappeltjes, sjalotjes, knoflookteentjes en pepertjes. Worden als laatste nog even gegrild

Voorbereiding

Verwarm de grill voor

Bereidingswijze

Kook de aardappeltjes gaar
Bak de halve sjalotjes met de knoflookteentjes beetgaar in 2 tot 3 minuten Stel 12 kleine spiesjes samen van knoflook, aardappel, peper en sjalot. Marineer de spiesjes in 2-3 el olijfolie
Rooster de spiesjes onder de grill Bestrooi met gehakte peterselie en zout.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top