saucijzen broodjes

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 pakjes bladerdeeg.1 kilo rundergehakt.2 eieren. 1/2 bosje bosuitjes.1 0ns paneermeel.zout&peper en nootmuskaat naar smaak.3 tenen knoflook.1 eetlepel worcestersaus.1 eetlepel maggi.Voor het bestrijken van de broodjes 2 eieren. 1 kippebouillon tablet.beker lauw water.

HULPMIDDELEN

Grote kom.spuitzak.snijplank.wat bloem.scherp mes geen kartel.heet water.2 bakplaten .bakpapier.flinke pollepel.klein kwastje.


Een lekkere borrelhap.Hoeveelheid is voor 40 saucijzenbroodjes. Vanzelfsprekend kan je het recept door 2 of drie delen,ligt er aan hoeveel gasten je krijgt!

Voorbereiding

Bak platen bekleden met bak papier.hete lucht oven op 175?C voorverwarmen.gewone oven op 185?C graden zetten. Bladerdeeg niet van te voren ontdooien.

Bereidingswijze

Eerst gehakt aan maken met het paneermeel,dan toevoegen: 2 eieren, fijn gehakte bosuitjes en fijngehakte of geperste knoflook teentjes.de worcester saus en de maggi.ook zout en zwarte peper noot muskaat naar smaak toe voegen.goed kneden.Dan wat water waar je een kippen bouillon tablet hebt opgelost toevoegen,zodat je een smeuige massa hebt.dan snij plank met wat bloem bestuiven en er vier of zes korst plakjes op leggen het ligt er aan hoe groot die is.de korst plakjes moeten nog bevroren zijn.van de onderste zijde 5 centimeter nat maken met water. dus elk plakje.dan spuitzak vullen met gehakt en in het midden een rol gehakt spuiten.dan elk plakje dubbel vouwen en de onder kant goed aandrukken.met een scherp mes dat nat gemaakt is in heet water de broodjes in tweeen snijden en op de bakplaat leggen ongeveer een halve centimeter van elkaar,dit gaat allemaal het makkelijkste als het kostdeeg nog niet hele maal ontdooit is.Als deze allemaal op de bakplaten liggen bestrijken met 2 gekluste eieren waar we ook wat zout peper en worcester saus in hebben gedaan,dit is geheel naar smaak.Gewoon dun bestrijken even wachten en dan nog een keer.eventueel kan je de broodjes dan ook licht bestrooien met ongebakken sesam zaad.Ook lekker is met wat geraspte oude kaas.af bakken in de oven ongeveer 25 minuten.ze moeten ongeveer de kleur van een grenen kast hebben.Beslist niet donker bruin bakken want dan smaakt het korstdeeg bitter.

Serveertips

Ik maak dit regelmatig als borrelhapje op onze jeu des bouls vereniging en iedereen vind het heerlijk.je kan natuurlijk eindeloos combineren met allerlei kruiden het ligt eraan wat je door het gehakt doet.bijvoorbeeld Indonesische kruiden enzovoort.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tacoben

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies