Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zoetwaterkreeftjes met Riesling

Door: viske___

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


24 rivierkreeftjes
2 tomaten
30 g sjalotjes
20 g ui
2 knoflookteentjes
1 eetlepel gehakte dragon
1 eetlepel geplette peperkorrels
1/2 bosje wilde peterselie
1/2 bosje peterselie fijngesneden
2 dl Riesling
1 dl room
80 g boter
peper en zout



Nog op zoek naar een speciaal gerechtje voor Valentijn? een mooi en erg makkelijk te bereiden voorgerecht voor een feestelijk etentje.
De Luxemburgse meesterkok Aloyse Kloos koos voor twee van de populairste producten uit de rijke gastronomie van het Groothertogdom: rivierkreeftjes en Rieslingwijn. Dank zij de rijke bouillon waarin de rivierkreeftjes gekookt worden, krijgen ze veel extra aroma's. En de romige saus is subliem...
- voor 4 personen -Voorbereiding: 15 minuten
-Bereiding: 15 minuten -

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. De sjalotjes en de ui fijnsnipperen. De tomaten pellen, fijnsnijden en met de fijngesneden dragon mengen. Het knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze

2. De ui even laten zweten in boter, het tomatenmengsel en de sjalotten toevoegen en laten stoven tot het vocht van de tomaten is verdampt. Kruiden met peper, zout en geplette peperkorrels (en eventueel een snuifje tijm en enkele venkelzaadjes). De wijn toevoegen en even laten sudderen.
3. De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten stoven, uithalen en de staarten pellen.
4. De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen.

Serveertip

5. De rivierkreeftjes op de rand van een groot diep serveerbord schikken. De saus in de holte van het bord gieten en alles royaal bestrooien met fijngesneden peterselie. Meteen opdienen en serveren met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top