Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise soep

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram droge brede rijstnoedels;
250 gram kippegehakt;
? eiwit;
2 eetlepels koud water;
3 eetlepels vissaus;
2 theelepels fijngesneden knoflook;
2 eetlepels fijngesneden verse koriander;
2 eetlepels bosuiringetjes;
2 theelepels suiker;
? theelepel zout;
? theelepel versgemalen zwarte peper;
1 ? liter kippenbouillon;
2 theelepels geraspte limoenschil;
1 grote verse rode peper in reepjes gesneden;
2 eetlepels limoensap



Bereidingswijze

Week de rijstnoedels 15 minuten in warm water en laat ze uitlekken.
Maak het gehakt aan met het eiwit en het koude water.
Voeg een eetlepel van de vissaus, de knoflook, de koriander, de bosui, de suiker, het zout en de peper toe en meng alles goed.
Maak hiervan kleine balletjes.
Verhit de bouillon en voeg de limoenrasp, 2 eetlepels vissaus en de gesneden peper toe.
Laat dit zachtjes koken en voeg de gehaktballetjes toe.
Laat ongeveer 5 minuten koken, voeg de noedels toe en laat het nog 5 minuten koken.
Breng op smaak met limoensap.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja1969
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top