Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cupido's kost

Door: hug-me

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gram tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote courgette
- 500 gram zalmfilet
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels fijn gesneden basilicum
- 150 gram verse roomkaas met kruiden
- 5 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels paneermeel



Visschotel met een kaas-kruidenkorstje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruis de tomaten in en overgiet ze met kokend water.
Laat ze 5 minuten staan, spoel ze af
onder koud stromend water en ontvel ze.
Snijd de tomaten in stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
was en snijd de courgette in dunne plakjes.
Was de vis en dep hem droog.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ondiepe ovenschaap in met olie.
Leg de vis erin en verdeel de knoflook,
basilicum en tomaat erover.
Leg de courgetteplakjes er dakpansgewijs op.
Bestrooi met zout naar smaak.
Meng de kaas met de wijn en paneermeel.
Verdeel het mengsel over de courgette.
Laat het gerecht in 20 minuten gaar worden
en gratineren.
Serveer er gebakken aardappelen bij.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hug-me
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top