Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: jummy

  • Iers
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


1,2 liter visbouillon, 50 gr boter, 1 ui, 1 prei, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 3 middelgrote aardappels, 280 ml melk, 175 ml room, 60 gr bloem, bosje verse dille of peterselie, zout en peper, 450 gr zalmfilet, 225 gr kabeljauwfilet, 1 bakje gemengde zeevruchten.


Verder heb je nodig


Grote pan, messen, Snijplank, dunschiller, pollepel, zin in een lekkere soep


Een overheerlijke 'seafood chowder' uit Ierland - Lijkt veel werk maar dat is het niet!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui, prei, wortel, selderij en aardappel in kleine stukjes snijden. peterselie of dille snipperen, vis in niet al te kleine stukken snijden

Bereidingswijze

Boter smelten in de pan en de ui, prei, wortel, selderij en aardappel toevoegen. 8 minuten bakken todat het zacht is. Bloem toevoegen op klein vuur 1 minuut meebakken. Bouillon erbij schenken en op smaak brengen met peper en zout. Aan de kook brengen en dan het vuur temperen. Laat het geheel 15 minuten pruttelen, voeg dan de stukken vis toe en laat het nog 8 minuten zacht doorkoken todat de vis gaar is. Voeg de zeevruchten, melk, room en dille (of peterselie) toe. Opwarmen maar niet meer laten koken!!

Serveertip

Lekker als maaltijd met een stuk ciabatta en een frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jummy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top