Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soep

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Lekker groot sopbene (beesskenkels ) met vleis aan (1kg) -
4 groot wortels. -
halwe pakkie sop ertjies (droe ertjies) -
4 groot aartappels -
2 groot uie -
3 groot tamaties -
1 pakkie knorr soppoeier enige soort -
bietjie meel -
sout



SOPRESEP

Bereidingswijze

Week ertjies oornag in water, kook volgende dag tot sag. Kook sopvleis tot sag.
Rasper groente of verpulp dit, gooi alles in vleismengsel saam met genoeg water .
Laat kook totdat die groente gaar is, en meng dan soppoeier en meel en sout saam en verdik die sop met die mengsel. Laat goed deurkook totdat dit verlangde dikte is. Om dit nog lekkerder te maak, gooi bietjie spaghetti ook by.

Serveertips

Ek hou van my sop lekker dik, en die een is gewoonlik 'n treffer. Gewoonlik kook ek baie en vries dan in bakke die wat oorbly, vir die dae wanneer dit koud is, en tyd min.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top