Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brownies - de lekkerste-

Door: alidada

foto geplaatst door mobiel_1351942553.

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

Ontdek meer:

Ingrediënten


  • 350 g pure chocola
  • (60-70% cacao)
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 3 grote eieren
  • 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd
  • 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips)
  • 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml)
  • Snufje zout
  • Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.


Verder heb je nodig


Vierkant bakblik van 23 x 23 cm*
Houten prikker (om gaarheid te testen)*
Mixer*
Pan* schaal*
Eventueel magnetron*
Rek om de brownies cake af te laten koelen*


Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 160-170° C
  • Smelt de chocola en de boter samen en roer goed (smelt het au bain marie ) d.w.z. boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken!
  • Je kan het ook in de magnetron smelten
  • Neem een Mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordt.
  • Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbij.
  • Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen.

Bereidingswijze

  • Giet in het ingevette bakblik de massa, plaats op een bakblik en schuif dat net onder het midden van de oven.
  • Bak voor ongeveer 35 minuten.
  • Test de gaarheid door een sate prikker of zoiets in de cake te steken.
  • Als het goed is moet er nog het ER NIET DROOG UITKOMEN er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het stokje plakken.
  • Laat de brownies cake in de vorm afkoelen op een rek.
  • Na ongeveer 30 minuten keer je de cake om, laat het verder afkoelen en snij er daarna mooie vierkante brownies van!
  • Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.

Serveertip

Heb dit recept gemaakt NADAT ik het op smul heb gezet. Ik voeg de volgende keer 30 gram bloem extra toe. Ik had een TE KLEINE vierkante bakvorm waardoor ik de Brownies-cake 30 minuten langer in de oven heb moeten laten staan. De smaak was overigens VOORTREFFELIJK. Ik heb echter een ovenvaste glazen vierkante vorm van deze afmetingen en ga dit recept weer zo snel mogelijk maken in deze vorm, moet lukken!.

Bron

Sue Lawrence



Deel dit recept

Reacties (61)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top