Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Prei - aardappel, gehakt ovenschotel

Door: marianneoud

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)



Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Maak de aardappelpuree volgens eigen idee. In pan olie en margarine verwarmen en de prei toevoegen. Bak de prei in ca 5 minuten en steeds even omscheppen, voeg nu het gehakt toe en bak tot het gerulde gehakt gaar is. Klop de eieren samen met de creme fraiche en de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg bij de prei wat zout en tijm toe. Na ca 15 minuten het eiermengsel door de prei scheppen. Doe onderin de Ovenschaal de aardappelpuree en schep het preimengsel hier op. Strooi nu de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en zet deze voor ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven

Serveertip

Echt een Toppertje!!



Deel dit recept

Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top