Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

knolselderij-aardappelgratin

Door: moetie-inge

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kleine knolselderij, 500 gr aardappelen, 150 gr geraspte kaas, 4 dl bouillon, 1 1/2 dl creme fraiche, 1-2 tl mosterd, peper en zout en wat fijn gesneden peterselie.



Lekker winters en voedzaam

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de knolselderij en de aardappels in plakjes. Kook deze samen ongeveer 5 min. in ruim kokend water.
Leg de plakjes in afwisselde lagen in een ingevette Ovenschaal.
Strooi tussen elke laag een beetje peper, zout en wat kaas.
Meng 4 dl bouillon, de creme fraiche, mosterd en de peterselie, schenk dit over de groenten en strooi er de resterende kaas over. Bak de gratin in een voorverwarmde oven op 190 gr in 30-40 min tot de aardappelen en de selderij gaar zijn en de boven kant gegratineerd is.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moetie-inge
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top