Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Westfriese Ketelkost

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 gram gedroogde groene erwten, 100 gram gort, 1 kilo stoofperen, 500 gram mager pekelvlees, 1 groen kooltje, aardappelen, boter



Noord - hollands streekgerecht

Bereidingswijze

Week erwten en gort apart gedurende 24 uur in ruim water.
Was de peren en stoof ze 1,5 uur in een grote pan.
Doe gort en erwten in 2 katoenen zakjes - het zakje met gort slechts half vol.
Voeg de zakjes en de pekelvlees bij de peren en laat alles nog een uur koken.
Maak de koolbladeren los, was ze en stop ze in een netje.
Doe het netje in de pan en laat het geheel nog 30 min. koken.
Schik alles op een grote schaal en dien het gerecht op met gekookte aardappelen en gesmolten boter.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alijda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top