Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moederdagtaart

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

175 gram boter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eiwitten
- 3 eierdooiers
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- sap van 1 sinaasappel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 eetlepels poedersuiker
- geraspte schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels gemalen amandelen
- 3 1/2 dl slagroom
- 1 eetlepel Grand Marnier
- Voor versiering :
16 gesuikerde sinaasappel- en citroenschijfjes
- gesuikerde amandelen
- verse bloemen


HULPMIDDELEN

Laat een berichtje achterals je mijn recept meeneemt


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een tubandvorm van 9 dl in
en bestrooi hem met bloem.
Klop de helft van de boter en alle
basterdsuiker tot een bleek en romig geheel.
Klop het eigeel, sinaasappelrasp en -sap
erdoor samen met 75 gram bloem.
Klop de rest van de boter en poedersuiker
in een apart kommetje romig.
Roer het citroenrasp en -sap erdoor,
alsmede de rest van de bloem en amandelen.
Klop de eiwitten stijf en spatel
ze door het mengsel.


Lepel beide mengsel een voor een
in de tulbandvorm.
Snijd er met een vleespen doorheen
zodat een mooi gemarmerd patroon ontstaat.
Bak de taart in 50 minuten gaar.
Laat de taart 10 minuten in de vorm staan
en laat hem dan op een rooster afkoelen.


Klop de slagroom met de Grand Marnier
tot een romig mengsel.
Bestrijk de taart met een plat mes ermee.
Versier de taart met gesuikerd fruit,
de dragees, gesuikerde amandelen
en verse bloemen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top