Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot van boerenkool met rookworst

Door: jacoba_b

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels (afkokers), zout, peper, 500 g gesneden boerenkool, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 20 g boter, 1,5 dl warme melk, 1 a 2 eetlepels azijn.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan toe en breng aan de kook. Leg, zodra de aardappels koken, de boerenkool erop en de rookworst. Draai het vuur lager en kook de aardappels en groenten - met het deksel op de op pan - in circa 15-20 minuten gaar. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn. Bak intussen in een droge Koekenpan de spekblokjes uit. Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuiger met de warme melk. Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper en een scheutje azijn. Serveer de stamppot met de rookworst.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top