Borsch

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram soepvlees - 1 mergpijpje - 2 rode bietjes - 2 winterwortels - 200 gram gesneden savooiekool - 1 grote ui - 250 gram tomaten - 1/4 liter zure room - 2 liter water - 1 eetlepel boter - 2 eetlepels azijn - laurierblaadje - 1 eetlepel suiker - zout en peper


Bereidingswijze

Trek bouillon van het vlees, mergpijpje en water. Zeef de bouillon en snijd het vlees in plakken. Snijd de bietjes en ui fijn en bak ze in iets boter. Ontvel de tomaten en snijd ze met de wortels in stukjes. Fruit alle groenten behalve de kool in 1 eetlepel boter en voeg ze dan toe aan de bouillon. Laat de soep 20 minuten sudderen. Voeg dan de kool, laurier, suiker, azijn, zout en peper toe en laat het nog eens 20 minuten koken. Leg in elk bord plakken vlees, schep de soep erop en tenslotte een lepel zure room.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies