Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mexicaanse Fajitas met Paprika & Uien

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen


400 gram biefstuk
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 rode ui
olijfolie
peper & zout
tortilla's (kant en klaar 4 stuks)
1 bekertje creme fraiche
Voor de Marinade:
1 rode peper
1 teentje knoflook
sap van 1/2 limoen
scheut tequila
2 el olijfolie
1 tl oregano
1 tl komijnpoeder


HULPMIDDELEN

Mengkom, grillpan, Snijplank, mes, magnetron (voor opwarmen van tortilla's)


Ik heb voor het eerst Fajitas (spreek uit: faagietaas) gegeten toen ik in Mexico was. Het was daar zooo lekker! En aan tafel kwam de kok de de laatste bereiding doen (alcohol erop en de fik erin!). Gewoon een heerlijke herinnering om aan terug te denken. En hoe kan je er beter aan terug denken dan door zelf fajitas te maken! Toch..

Dit lekkere recept komt uit het kookboek van Rudolph. Hij maakt in het recept gebruik van gewone uien. Ik heb liever rode uien. En de hoeveelheden heb ik aangepast voor 2 personen.
LET OP: Neem de tijd voor het marineren!!!

Voorbereiding


Maak de peper schoon en snijd hem in reepjes
Pel en snipper de knoflook
Roer alle ingredienten voor de marinade door elkaar en marineer het vlees minimaal 3 uur (of zet het de avond ervoor al in de marinade zodat je na het werk direct kan beginnen met koken!)

Bereidingswijze


Verhit de grillpan en grill het vlees om en om
Breng het op smaak met zout
Neem het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie
Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove repen
Pel de uien en snijd ze in ringen
Bestrijk de paprika's en uiringen met olie en grill ze in de grillpan
Strooi er zout en peper over
Snijd het vlees in reepjes
Serveer de paprika, uien & vleesreepjes apart met tortilla's, guacamole, creme fraiche en eventueel een groene salade

Serveertips

Je kan het vlees ook vervangen door bieflapjes of kipfilet (ook errug lekker!!!)



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top