Bloemkoolsaus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 gram boter
25 gram bloem
1? dl. Melk
1? dl. Bloemkoolnat
Eventueel 3 eetlepels geraspte kaas.
Zout
Peper
Nootmuskaat.


Vroeger kregen we deze saus altijd over de bloemkool...

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en roer er de bloem doorheen.
Meng het bloemkoolnat en de melk.
Roer beetje voor beetje dit vocht door het bloemmengsel.
Roer flink zodat de klontjes verdwijnen.
Lukt het niet helemaal met je spatel, gebruik er dan even een garde bij.
Als de saus mooi glad is roer je er de kaas door, deze smelt dan mooi door de saus.
Als je niet van kaas houdt, mag je dit laten vervallen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Over de bloemkool gieten en bestrooien met nootmuskaat.
Direct opdienen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies