Bloemkoolsaus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 gram boter
25 gram bloem
1? dl. Melk
1? dl. Bloemkoolnat
Eventueel 3 eetlepels geraspte kaas.
Zout
Peper
Nootmuskaat.


Vroeger kregen we deze saus altijd over de bloemkool...

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en roer er de bloem doorheen.
Meng het bloemkoolnat en de melk.
Roer beetje voor beetje dit vocht door het bloemmengsel.
Roer flink zodat de klontjes verdwijnen.
Lukt het niet helemaal met je spatel, gebruik er dan even een garde bij.
Als de saus mooi glad is roer je er de kaas door, deze smelt dan mooi door de saus.
Als je niet van kaas houdt, mag je dit laten vervallen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Over de bloemkool gieten en bestrooien met nootmuskaat.
Direct opdienen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies