Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Summer Pudding

Door: mimi_h

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


450-500 g gemengde zwarte bessen, bramen, frambozen, aalbessen (of gebruik makkelijk diepvries bosvruchten)30 ml water150 g suikergesneden witbrood (genoeg om een kom mee te beleggen en een deksel mee te maken)


Verder heb je nodig


Kom om de pudding in te maken (inhoud 1 liter),
Schotel om de pudding mee af te dekken (kleiner dan de kom, het moet omgekeerd echt op de pudding liggen),
Gewicht om op de schotel te leggen en zo 's nachts in de koelkast te blijven (gewoon een keukenverpakking met iets van ongeveer 500 gram ofzo kan je er ook op leggen)


Een heerlijk toetje uit de Engelse keuken. Kan met vers fruit gemaakt worden, maar lukt ook prima met diepvries bosvruchten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was het fruit en maak het fruit gereed om verder te verwerken (blaadjes en steeltjes verwijderen e.d.). Indien je diepvriesfruit gebruikt, dit dan tijdig ontdooien. Snijd de korsten van het brood.

Bereidingswijze

Doe het water met de suiker in een pan en breng langzaam aan de kook. Voeg de vruchten toe en laat ze zachtjes smoren totdat ze zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Niet tot moes koken!
Beleg een kom met sneetjes brood. Je kan deze laten overlappen als je wilt. Giet het fruitmengsel in de kom. Snijd eventueel het brood dat er bovenuit steekt af en bedek alles met sneetjes brood.
Bedek dit met een omgekeerde schotel o.i.d. die kleiner is in diameter dan de bovenkant van de pudding. Hier leg je iets bovenop zodat er gewicht op de pudding drukt. De sappen van de pudding moeten namelijk in het brood aan de zijkant, maar ook in het brood aan de bovenkant trekken. Laat dit een hele nacht in de koelkast staan.

Serveertip

Omkeren op een bord of schaal en opdienen met geslagen slagroom.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mimi_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top