Riz conde

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 gr dessertrijst
? liter volle melk
? liter room
1 opengesneden stokje Bourbon vanille
150 gr suiker
4 eidooiers
snufje zout
200 gr abrikozenjam
3 eetlepels abricot brandy
150 gr abrikozen op brandewijn (boerenmeisjes), uitgelekt


Een heerlijk dessert.

Bereidingswijze

Doe de melk en de room in een pan, voeg het vanillemerg en het stokje en een
snufje zout toe en kook de rijst hierin volgens de aanwijzingen op het pak
gaar.
Verwijder het vanillestokje.
Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is en
als een lint van de lepel loopt.
Voeg dit mengsel bij de rijst en laat, op zacht vuur, al roerend binden.
Haal de pan van het vuur en stort de rijst in een met water omgespoelde
puddingvorm of schaal.
Laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Verwarm de abrikozenjam en pureer met de staafmixer.
Voeg de abricot brandy toe en laat afkoelen.

Serveertips

Stort de rijst op een platte schaal en giet de abrikozengelei erover.
Garneer met de abrikozen. Eet smakelijk.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies