Riz conde

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 gr dessertrijst
? liter volle melk
? liter room
1 opengesneden stokje Bourbon vanille
150 gr suiker
4 eidooiers
snufje zout
200 gr abrikozenjam
3 eetlepels abricot brandy
150 gr abrikozen op brandewijn (boerenmeisjes), uitgelekt


Een heerlijk dessert.

Bereidingswijze

Doe de melk en de room in een pan, voeg het vanillemerg en het stokje en een
snufje zout toe en kook de rijst hierin volgens de aanwijzingen op het pak
gaar.
Verwijder het vanillestokje.
Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is en
als een lint van de lepel loopt.
Voeg dit mengsel bij de rijst en laat, op zacht vuur, al roerend binden.
Haal de pan van het vuur en stort de rijst in een met water omgespoelde
puddingvorm of schaal.
Laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Verwarm de abrikozenjam en pureer met de staafmixer.
Voeg de abricot brandy toe en laat afkoelen.

Serveertips

Stort de rijst op een platte schaal en giet de abrikozengelei erover.
Garneer met de abrikozen. Eet smakelijk.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies