Ovenschotel met Kip en aubergine

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1 kipfilet, olijfolie, halve grote aubergine, 1 ui, halve paprika, handvol champignons, 1/3 bloemkool, 1,5 dl (tuinkruiden-)bouillon, kipkruiden. (knoflook)


HULPMIDDELEN

Koekepan + ovenschaal


Heerlijk zelfbedachte ovenschotel

Voorbereiding

Snijd kip in stukjes, uien in ringen, aubergine in plakken, paprika in stukjes en champignons in plakjes. blancheer de bloemkool

Bereidingswijze

Bak de gekruide stukjes kip in de pan, doe uien (en knoflook) erbij en laat even doorbakken, doe paprika en bloemkool erbij. Laat even verder doorbakken, doe de bouillon erbij en laat het even doorkoken. Leg ondertussen de plakken aubergine onderin de ovenschaal. Gooi het prutje eroverheen en zet het geheel ongeveer 20 minuten in een oven van ongeveer 200 graden.

Serveertips

Vast wel lekker met rijst of linzen (ik heb het zo gegeten)

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rriab


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies