Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 g fijngesneden gerookt kipfilet;
1 bosje rucola salade;
2 tomaten;
25 g pijnboompitten;
1 ananas;
6 eetlepels balsamicoazijn;
9 eetlepels notenolie;
peper en zout


Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen

Voorbereiding

Schil de ananas en verwijder de harde deeltjes. Snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten en de ananas. Schuif de plaat in de op 100? C afgestelde oven en droog de vruchten gedurende een viertal uren. Wie over een zonovergoten plek achter glas beschikt, kan ze ook daar drogen.

Bereidingswijze

2. Maak een dressing van de notenolie en balsamicoazijn, breng op smaak met peper en zout.

3. Bouw vervolgens op elk bord torentjes met een laagje kip, wat rucola, pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas en herhaal. Werk omhoog zodat er een torentje ontstaat. Eindig met een plakje gedroogde ananas. Zet het geheel eventueel vast met wat sprietjes gefrituurde spaghetti.

4. Breng de torentjes op smaak met de dressing.

Serveertips

Tip:
Gedroogde tomaten zijn in de handel te verkrijgen, maar als je toch ananas droogt, dan kan je evengoed zelf tomaten drogen.
Gefrituurde spaghetti is eetbaar en daarom te verkiezen boven een alternatief als satestokjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies