Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

500 gram rundergehakt. 1 kg aardappels (ongeschild gewicht)1 pakje room culinair, 1 pakje kaassaus, 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 verse teen)1 theelepel paprikapoeder, 1 pakje spekblokjes, 1 zakje geraspte belegen kaas, 1 theelepel komijn, 2 uien, half bakje champignons, zout en peper


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Dit gerecht gaat er beslist in als ze met een lege maag uit school komen

Voorbereiding

Eerst inkopen doen natuurlijk...

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar.Laten afkoelen. Snij de aardappels in plakjes van ongeveer halve cm. dik.Bak het gehakt, zorg dat het goed rul wordt. Snipper de uien en snij de champignons in plakjes.Doe de spekjes, uien en de champignons bij het gehakt in de pan. meebakken.Doe op het laatste moment de room culinair hierbij. Haal pan van het vuur en voeg de komijn, de kaassaus, knoflook(poeder) en paprikapoeder toe. naar eigen smaak nog zout en peper.Pak een Ovenschaal en vul de bodem en de zijkanten met aardappel.Schep vervolgens het mengsel van gehakt erin. Leg een laagje aardappels erbovenop.Strooi hierover de geraspte kaas. Bereiden gedurende 20 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden C.

Serveertips

Heerlijk met bonen salade



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top