Chocoladeglazuur

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade
100 gram poedersuiker
60 gram boter of margarine
3-4 eetl. koud water


Chocoladeglazuur is lekker en gemakkelijk te maken.

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en hak ze fijn. Doe de chocolade in een
hittebestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water.
Laat de chocolade smelten. Zeef de poedersuiker. Roer beetje bij beetje door
de gesmolten chocolade. Roer boter in een kom op kamertemperatuur zacht.
Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer tenslotte het
water geleidelijk door het glazuur. Verwerk het glazuur als het nog lauw is.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies