Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


-150 g kabeljauwfilet (diepvries)
-citroensap
-1/2 ui
-1 th lepel margarine
-400 ml visfond
-1 laurierblad
-saffraan
-zout en peper uit de molen
-1 tomaat
-100 g garnalen (diepvries)
-2 el gehakte dille



Lekkere 'snelle'vissoep.

Ontdek meer:

Voorbereiding

*de diepgevroren visfilet in een schaal zonder deksel circa 2 min bij 180?C ontdooien
-de vis spoelen onder koud water en droogdeppen en besprenkelen met citroensap
-in stukken snijden
-de 1/2 ui fijn snipperen en in een schaal (2 liter inhoud)met de margarine doen en zonder deksel 2 min bij 600 watt verhitten

Bereidingswijze

-het visfond, de visblokjes en kruiden toevoegen, roeren en de soep afgedekt 6 min bij 600 watt verhitten
-ondertussen de tomaat pellen en ontpitten en in reepjes snijden
-de garnalen onder stromend water afspoelen en samen met de tomaat en dille toevoegen aan de soep en nog 1 min op 600 watt verhitten

Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top