Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

appeltaart met slagroom

  • Belgisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg:60 gr. bloem,30 gr. suiker,1 snufje zout,1 eetlepel water,40 gr. roomboter of margarine. voor de belegging:3 appels(375gr.),sap bvan een halve citroen,75 gr. roomboter of margarine,60 gr. suiker,1 middelgroot ei,50 gr. bloem,1/2 l. slagroom. om te bestrooien:1 eetlepel gehakte amandelen,1 eetlepel suiker.



Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Bereidingswijze

Bloem,suiker,zout door elkaar mengen.water en boter erdoor heen kneden.het deeg 30 min. op een koude plaats laten rusten.dan 2/3 van het deeg op de bodem drukken(springvorm 20 cm.)van de rest van het deeg een rol vormen, aan de rand van de springvorm leggen en ca. 2 cm. omhoog drukken.appels schillen en klokhuis uitborenen in 8 stukken snijden,met citroensap besprenkelen ,en kransvormig op de bodem leggen.boter tot schuim roeren en suiker toevoegen,het ei er zo lang doorroeren tot de suiker is opgelost.dan bloem en tenslotte de vloeibare slagroom er door roeren.het deeg over de appels verdelen en met amandelen en suiker bestrooien.30 min. bakken in de oven op 175 gr. dan uit de vorm losmaken en laten afkoelen. smakelijk!!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vliliane
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top