Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen



?700g aardappels
1 bak kwark (500ml)
1 courgette (?25-30cm lang, ?5cm diameter)
1 ui
250g champignons
1 zakje geraspte jonge kaas (150g)
1 zakje geraspte oude kaas (150g)
3-4 teentjes knoflook
2 eieren
1 eetlepel paprikapoeder
1 flinke eetlepel groningse mosterd
1 eetlepel tijm
2 snufjes zout
olie




EEN HEERLIJK GERECHT UIT EEN STUDENTEHUIS.IK HEB HEM ZELF GEMAAKT MET GERULD GEHAKT TUSSEN DE LAGEN ERBIJ.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op stand 5.

Schil en snij de aardappels in plakjes (?cm). Kook de aardappelschijfjes ?10 minuten (niet gaar dus!) in wat water met zout. Snij ondertussen de courgette en ui ook in zulke plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Snij ook de champignons in plakjes.

Maak koud een saus van de kwark, de oude geraspte kaas, mosterd, eieren, paprikapoeder, tijm, knoflook en zout.

Vet een Ovenschaal in met wat olie en leg daar een laagje, bestaande uit aardappel, courgette en ui en bedek die met een paar scheppen van de saus. Herhaal deze stap tot de schaal (bijna) vol is. Bedek de schaal met de gesneden champignons en daarover de geraspte jonge kaas.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven op gasstand 5 en laat 'm daar ongeveer 40 minuten staan.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top