Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom van sinaasappel en mousserende wijn

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 pak roomijs vanille1 eetl. gesneden reepjes sinaasappelschil2 eetl. suiker
het sap van 1 sinaasappel + 2 druppels citroensap2 glazen mousserende witte wijn of
Champagne2 stijf geklopte eiwittenVoor de garnering:plakjes
sinaasappel



Voorbereiding

Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel en snijd dit in hele fijne reepjes.
Breng het sinaasappelsap, het citroensap, de reepjes sinaasappel en de suiker aan de kook
en laat het op matig vuur inkoken tot een stroopje.Laat dit dan afkoelen.

Bereidingswijze

Laat het vanille-ijs halfzacht worden en roer dit in een kom glad.Voeg nu het
sinaasappelstroopje erbij en zet het afgedekt terug in de vriezer tot het gebruik wordt.
Klop het eiwit, in een vetvrije kom en met een garde, goed stijf.Meng het eiwit,
voorzichtig, door het ijs en giet er een glas mousserende wijn of Champagne bij.Schenk
deze massa in mooie hoge glazen ( voor 2/3 gevuld) en vul de rest van het glas op met de
witte wijn of Champagne.

Serveertips

Garneer dit met een schijfje sinaasappel.In plaats van sinaasappelsap kun je ook andere
vruchtensappen gebruiken.Eet smakelijk en prettige feestdagen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top