Kalkoenfilet met boursin

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kalkoenfilets

125 gram Boursin,
125 gram gedroogde rozijnen
2 dl appel- of sinaasappelsap
120 gram vet spek in lange reepjes
2 eetlepels maizena
1 dl. bouillon
100 gr. boter of margarine
zout en peper


Kalkoenfilet met boursin.Apart en nog lekker ook.

Bereidingswijze

Begin met het wellen van de rozijnen in het vruchtensap. Dan de filet met zout en peper bestrooien en bedek met
het spek.Steek het vast met een prikker. Boter in een pan en bak de filet rondom bruin. De bouillon toevoegen en braad de filet dan in ca 15 minuten gaar,
regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht. Voeg de laatste 10 minuten de boursin en de rozijnen toe en bind het vocht
met de aangemengde maizena. Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertips

Serveer er gekookte krieltjes bij en een frisse salade. Eet smakelijk.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies