• Eigen recept

Kipcocktail (lekker voorgerecht)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

  • 200 gram gepocheerd kippenvlees (zie de link bij voorbereiding)
  • Mocht je helemaal in tijdnood zijn neem dan een pakje kant en klare kipreepjes maar bij deze salade is echt de zelf gepocheerde kip het lekkerst en het is supersimpel om te maken!
  • 1 klein blikje asperges.
  • 2 sinaasappels.
  • 2 deciliter mayonaise (200 ml).
  • 1 eetlepel sherry.(als er geen drank gebruikt wordt neem je appelsap)
  • 1 eetlepel gembernat of gembersiroop (uit een flesje)
  • Flink snufje kerrie.
  • 2 eetlepels stijfgeklopte slagroom (uiteraard zonder suiker).
  • Maar heb je toevallig nog een restje crème fraiche of mascarpone over? Gebruik dat in plaats van de slagroom.
  • Eventueel wat sla, bieslook en fijn geraspte peen.

HULPMIDDELEN

mes.Kom.Kleine pan(voor de kip).snijplank.Leuke glazen of bord.

Foto van Lisa94


Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar.

Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen.
Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen.

Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk!

Voorbereiding

  • Pocheer de kipfilet. Snij de asperges in stukjes van ca. 2 cm
  • Schil de sinaasappels.
  • Verdeel de geschilde sinaasappelen in partjes.(hou er 6 apart)
  • Snij de gepocheerde kip in kleine stukjes.
  • Verdeel de stukjes kip, asperges, en sinaasappelpartjes over 6 cocktail glazen.
  • Hier de link naar kip pocheren.
    Kipfilet-pocheren

Bereidingswijze

  • Maak van de overige ingrediënten een cocktailsaus en giet deze over de vulling.

Serveertips

  • Garneer met een partje sinaasappel op de cocktail en een stukje van schil over het glas.
  • Je kunt ook mandarijntjes nemen i.p.v. sinaasappel, is ook lekker.
  • Gebruik je geen fruit? Garneer dan bvb met de heel fijn geraspte (of gesneden) peen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies