Turkse cake

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 eieren, 250 g suiker, 500 g bloem, 200 g gemalen hazelnoten, 2 eetl. citroensap.


Deze cake is ook lekker als nagerecht.

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een lichtgeel en schuimig geheel. Roer de bloem, de gemalen hazelnoten en het citroensap door het dooier-suikermengsel.
Sla de eiwitten strijf in een kom. Schep de stijf geslagen eiwitten door het deeg. Doe het deeg in een beboterde springvorm met een diameter van ca. 25 cm.
Bak de cake ca. 50 minuten in een 175?C voorverwarmde oven tot hij gaar is. Stort de cake op een rooster en laat hem afkoelen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renieh


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Maak zelf draadjesvlees zoals oma dat maakte!

van 96
Alleen vandaag 49,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies