Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Cake
  5. Turkse cake

Turkse cake

Door: renieh

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2004

Ingrediënten


6 eieren, 250 g suiker, 500 g bloem, 200 g gemalen hazelnoten, 2 eetl. citroensap.



Deze cake is ook lekker als nagerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een lichtgeel en schuimig geheel. Roer de bloem, de gemalen hazelnoten en het citroensap door het dooier-suikermengsel.
Sla de eiwitten strijf in een kom. Schep de stijf geslagen eiwitten door het deeg. Doe het deeg in een beboterde springvorm met een diameter van ca. 25 cm.
Bak de cake ca. 50 minuten in een 175?C voorverwarmde oven tot hij gaar is. Stort de cake op een rooster en laat hem afkoelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renieh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top