Turkse cake

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 eieren, 250 g suiker, 500 g bloem, 200 g gemalen hazelnoten, 2 eetl. citroensap.


Deze cake is ook lekker als nagerecht.

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een lichtgeel en schuimig geheel. Roer de bloem, de gemalen hazelnoten en het citroensap door het dooier-suikermengsel.
Sla de eiwitten strijf in een kom. Schep de stijf geslagen eiwitten door het deeg. Doe het deeg in een beboterde springvorm met een diameter van ca. 25 cm.
Bak de cake ca. 50 minuten in een 175?C voorverwarmde oven tot hij gaar is. Stort de cake op een rooster en laat hem afkoelen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renieh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies