Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Christmas pudding

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 1 goutrenet in stukjes, 5 fijngesneden gemberbolletjes, 50 gram gehakte blanke hazelnoten, 50 gram sucadestukjes, 60 gram bloem, 3 tl koekkruiden, nootmuskaat, kaneel, 3 sneetjes oud bruin brood, 110 gram zachte boter, 100 gram donkere basterdsuiker, 3 eieren, 300 ml whisky, geraspte schil van 1 sinaasappel, mespunt zout


HULPMIDDELEN

Ronde Ovenschaal met inhoud van 1,5 Liter of een andere bolle schaal die in de oven kan, sateprikkers, oven op 150 graden Celsius, grote mengkommen, plastic folie.


Misschien al vaak op smulweb gesignaleerd, maar ik kon het niet laten om dit recept te plaatsen. Uiteraard staat het dit jaar bij ons op het menu. Vroeg beginen is het sleutelwoord, want deze cake staat nog weken te 'trekken'in de koelkast.

Voorbereiding

Spoel de rozijnen en krenten af onder stromend water en laat deze uitlekken, dep ze dan droog. In een grote kom mengen: krenten, rozijnen, appel, hazelnoten, gember, bloem, koekkruiden, nootmuskaat, kaneel, zout, sukadestukjes en sinaasappelschil. Brood er boven verkruimelen. In een andere kom boter en basterdsuiker met de Mixer tot een romige massa mengen, daarna een voor een de eieren toevoegen. 100 ml whisky erdoor kloppen. Botermengsel door broodmengsel scheppen en daarna in de beboterde schaal doen. Pudding gedurende 1,5 uur gaarbakken.

Bereidingswijze

Pudding uit de oven nemen en laten afkoelen. Pudding in plastic folie verpakken en minimaal 3 weken in de koelkast bewaren. Tweemaal per week het plastcfolie aan de bovenkant openen en met sateprikker hier en daar inprikken. Elke keer 2 el whisky erover sprenkelen en folie weer dichtvouwen.

Serveertips

Voor de echte liefhebber op kerstmis uitvoeren: Oven nogmaals op 150 graden brengen en pudding in alimuniumfolie (!!) in de oven 25 minuten warm laten worden. In een steelpan whisky verwarmen en aansteken (afzuiger afzetten) en brandende whisky over de pudding gieten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lreijnen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top